Krg.gr. Apeldoorn & Omstreken

~::~ Welkom op de homepage van Kringgroep Apeldoorn en Omstreken !!!.~::~

22 oktober 2023



WELKOM
Veel plezier op de site van:

VDH - Kringgroep Apeldoorn & Omstreken

Wij zijn te vinden op ons Kringgroepterrein: Malkenschoten 55 te Apeldoorn.


TRAININGS-MOGELIJKHEDEN:
Bij de kringgroep VDH Apeldoorn & Omstr., kunt U op een aantal manieren trainen met uw hond. Als u pas een pup hebt aangeschaft dan kunt u vanaf 12 weken beginnen een klein beetje mee te doen met de groep dit is vooral bedoeld voor de socialisatie van de pup. Ongeveer vanaf 7 maanden beginnen we dan met het speuren en appèl-gedeelte voor het diploma "Verkeerszekere Hond" (VZH) en leert u en de hond wat er allemaal verwacht word om een goed opgevoede hond te krijgen. Daarnaast kunt u informatie krijgen welke nodig is bij de training voor kynologie. Vanuit de provincie vindt er met regelmaat ringtraining plaats waarbij wij u kunnen adviseren.

Na het VZH diploma kunt u verder trainen voor VH1, 2, 3, Speurhond 1 en 2. Dit alles vergt van u als begeleider nogal iets want denk niet dat het allemaal vanzelf gaat. Natuurlijk kunt U trainen voor datgene wat u voldoende vindt of zover als b.v. uw gezondheid het toelaat. De mensen van de kringgroep zullen u altijd met raad en daad bijstaan voor zover als onze kennis reikt maar het eigenlijke werk komt op u aan als hondenbegeleider. Uiteindelijk is het spreekwoord "de aanhouder wint" dan ook op u van toepassing.

Heeft u interesse om met uw duitse herder te gaan trainen neem gerust met ons contact op of komt u maar eens kijken. De koffie staat klaar en we kunnen u het een en ander vertellen over het trainen met uw duitse herder.
De krinnggroep Apeldoorn & Omstreken bestaat al sinds 1959. Wij hebben al op diverse locaties in de gemeente Apeldoorn getraind. Sinds 2002 hebben wij via de gemeente Apeldoorn een mooie locatie gekregen aan de Malkenschoten.