Krg.gr. Apeldoorn & Omstreken

Nederlands Individueel Africhtings Kampioenschap 2016

Nederlands Individueel Africhtings en Behendigheids Kampioenschap 27 en 28 augustus 2016 en de Liefhebbersdag voor Duitse herders.

Na al diverse maal een hoofdevenement georganiseerd te hebben, maken wij, Kringgroep Apeldoorn e.o., ons deze keer sterk om voor de zevende maal de organisatie van de Nederlandse Individuele Africhtings Kampioenschappen op ons te nemen. Dit kampioenschap zal gehouden worden op zaterdag en zondag 27 en 28 augustus 2016. Dit jaar is het NIAK voor de tweede gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap Behendigheid op 28 augustus en een Liefhebbersdag op 27 augustus 2016. Dit zal voor ons een uitdaging zijn om dit goed te organiseren. Wij willen het hoofdbestuur hierbij de dank uitspreken aan het on ons gestelde vertrouwen en proberen dit weer tot volle tevredenheid te organiseren. Voor de liefhebbersdag zie ook www.liefhebbersdag.nl.
Hiervoor hebben wij wederom contact gezocht met de voetbalvereniging CSV Apeldoorn. Dit is een voor Apeldoornse begrippen grote voetbalvereniging met een zeer mooie accommodatie welke uitkomt in de zaterdag hoofdklasse van het amateur voetbal. Zij beschikken over meerdere voetbalvelden, waarvan we die naast het hoofdveld zullen gebruiken als parkeerplaats voor de deelnemers. Voor de bezoekers is er voldoende parkeergelegenheid buiten het complex. Het hoofdveld zal dit jaar voor het eerst een kunstgrasveld zijn.
Het hoofdveld heeft een royale tribune waar men overdekt kan zitten en ligt tegenover de kantine, die royaal van opzet is. De kantine is boven de kleedkamers gebouwd waardoor men een mooi overzicht over het veld heeft.
CSV Apeldoorn is gelegen in het sportpark Orderbos te Apldoorn. In de buurt kunt u een aantal attracties vinden, zoals de Apenheul in Bospark Berg en Bos, pretpark Koningin Julianatoren en ook een bezichtiging van Paleis het Loo behoort tot de mogelijkheden.
In de omgeving van Apeldoorn zijn diverse campings waar u met u caravan prima terrecht kunt. Ook dit jaar proberen we weer in de directe omgeving van het stadion campeer gelegenheid te organiseren. Hier is echter dan geen stroom en water.

Tevens zijn er in de directe omgeving diverse hotelaccomodaties gelegen. Dit betreft onder anderen een een Stayoke hotel, asselsestraat 330 te Apeldoorn, tel: 055-3553118 en het Hampshire Hotel Apeldoorn, soerenseweg 73 te Apeldoorn, tel: 055-3554555. Dit zijn beide hotelaccomodaties in de directe omgeving van het sportpark Orderbos.
Wij vinden het een hele eer dat we dit hoofdevenement mogen organiseren en verwachten dan ook dat dit, mede door de centrale ligging in Nederland, een heel druk bezocht evenement zal worden.


Hopelijk tot ziens op 27 en 28 augustus 2016 bij ons hondensportweekend.


De voetbal vereniging CSV Apeldoorn is gelegen in het Sportpark Orderbos te Apeldoorn. Het adres is:

Sportpark Orderbos
Orderbos 5
7313 HN Apeldoorn


Hier onder wat foto's van de voetbal vereniging CSV Apeldoorn, alwaar het N.I.A.K plaats gaat vinden.


Wij als kringgroep Apeldoorn heten u als vast van harte welkom op het Nederlands Individueel Africhtings en Behendigheids Kampioenschap en op de Liefhebbersdag en hopen dat het een mooi sportweekend zal worden.
Tevens willen wij aan u als vast de mensen voorstellen die de verrichtingen van de geleiders en hun honden gaan beoordelen en hun punten daar aan geven. Ook de keurmeesters, spooruitzetter, spoorleggers en de pakwerkers heten wij van harte welkom. Hier onder staan zij genoemd alsmede op welk onderdeel zij actief zijn.
Tevens willen wij alle geleiders en hun honden al vast van harte welkom heten en hen veel succes wensen bij hun verrichtingen op het veld en in de weilanden.

Wij spreken ook vast een woord van dank uit naar de voetvalvereniging CSV Apeldoorn voor het beschikbaar stellen van hun accomodatie. Uiteraard ook een woord van dank aan de boeren voor het beschikbaar stellen van de weilanden en de vele vrijwilligers en sponsoren, want ook zonder hen is het niet mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren.

Met vriendelijke sportgroeten,

Kr.gr. Apeldoorn en Omstreken.


Deelnemers N.I.A.K. 2016. Klik HIER


Deelnemers N.I.B.K. 2016. Klik HIER


Tijdschema N.I.A.K. 2016.Klik HIER


 Keurmeester A:  Peter Mayerl(Oostenrijk)
 Keurmeester B:  Ben Ekhart
 Keurmeester C:  Rinus Bastiaansen(Belgie) en Toine Jonkers
 Reserve keurmeester:  ? Spooruitzetter  Bert Hop
 Spoorlegger:  ?
 Spoorlegger:  ?
 Spoorlegger:  ? Pakwerkers  Ton Hop(kort)
 Pakwerkers  Bob van der Steen(lang)
 Pakwerkers  ?(reserve)


De voorwerpen welke bij het speuren gebruikt gaan worden liggen op het type speurveld dat gebruikt gaat worden. Tevens wordt de lengte van de speurlijn voor het speuren gecontroleerd